Γνωρίστε τον σαγηνευτικό κόσμο των φαραγγιών της Κρήτης με το canyoning

Η Κρήτη είναι ένας τόπος με πλούσια φυσική ομορφιά, με πολλά απροσπέλαστα έως και λίγα χρόνια πριν φαράγγια, τα οποία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες τους. Το canyoning αποτελεί μια συναρπαστική δραστηριότητα που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν αυτά τα φαράγγια από το εσωτερικό τους, χρησιμοποιώντας τεχνικές με σχοινί.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Canyoning Crete Outdoor Center, διοργανώνει ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης canyoning για αρχάριους, τον Οκτώβριο του 2023. Ο σκοπός αυτού του προγράμματος είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στον κόσμο των φαραγγιών, να τους εκπαιδεύσει σε ζωτικές τεχνικές και να τους εξοπλίσει με τις απαραίτητες γνώσεις για να ανακαλύψουν τις μοναδικές φυσικές ομορφιές του νησιού, που παρέμεναν άγνωστες στους μη ειδικούς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση σε επιλεγμένα φαράγγια με περιορισμένη δυσκολία, καθιστώντας το κατάλληλο για αρχάριους. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του προγράμματος είναι οι εξής: το θεωρητικό μέρος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 στα γραφεία του ΕΟΣ Ηρακλείου, στην αίθουσα “Κίτσα Βασιλειάδου”, ενώ το πρακτικό μέρος θα λάβει χώρα τις ημέρες 14-15 και 21-22 Οκτωβρίου 2023 σε επιλεγμένα φαράγγια. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί πρακτική εξάσκηση στις τεχνικές canyoning την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων περιορίζεται σε δώδεκα (12) άτομα και η επιλογή θα γίνεται με βάση τη σειρά προτεραιότητας. Η σχολή απευθύνεται σε άτομα, ανεξαρτήτως προηγούμενης εμπειρίας, τα οποία έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, διαθέτουν καλή φυσική κατάσταση, και είναι ασφαλισμένα (ασφάλιση ατυχήματος) καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολής.

Οι εκπαιδεύσεις παρέχονται από πιστοποιημένο εκπαιδευτή κατάβασης φαραγγιών, σύμφωνα με πρότυπα της Γαλλικής Σχολής Κατάβασης Φαραγγιών (Ecole Française de Canyon) και της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Για να γραφείτε στη σχολή, θα πρέπει να υποβάλετε τα ακόλουθα έγγραφα μέχρι τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023:

  1. Αίτηση: Συμπληρώστε ένα φόρμα αίτησης με τα πλήρη στοιχεία σας και αποδοχή του κανονισμού της σχολής.
  2. Ιατρικό Πιστοποιητικό: Παράσχετε πιστοποιητικό από παθολόγο, καρδιολόγο ή γενικό ιατρό (μη παλαιότερο από 6 μήνες) που επιβεβαιώνει την καταλληλότητά σας για αθλητικές δραστηριότητες.
  3. Φωτοαντίγραφο της Ταυτότητας: Συμπεριλάβετε ένα φωτοαντίγραφο της ταυτότητάς σας.
  4. Φωτογραφία τύπου Διαβατηρίου: Επισυνάψτε μια μικρή φωτογραφία τύπου διαβατηρίου.
  5. Απόδειξη Μέλους: Παρέχετε απόδειξη ότι είστε ταμειακά ενημερωμένο μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου και μέλος της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Σ.Ο.Ε.).

Το canyoning είναι μια συναρπαστική δραστηριότητα που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες. Η σχολή του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου είναι η ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσετε τον κόσμο των φαραγγιών της Κρήτης και να ξεκινήσετε τη διαδρομή σας στο canyoning.

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΕΟΣ Ηρακλείου: https://www.eos-her.gr/anouncements/2023/sxoli-katavasis-faraggion-arxarion-myisis/

και την ιστοσελίδα του Canyoning Crete Outdoor Center: https://canyoningcrete.com